LOADING...

Умната стая на моето бебе

  Дали оборудваме детска стая за първи път? Или вече имаме голям опит и желаем да въведем подобрения? Няма значение. Със сигурност вече знаем, че най-важното нещо в нея е невидимо – въздухът. Така че със сигурност ще ни бъде нужен контрол на климата в дома ни. Още в началото на XX век става ясно, че температурата и влажността на въздуха имат пряко влияние над здравословното състояние на човека, но най-вече върху новородените и бебетата. Но защо температурата и влажността на въздуха имат такова влияние?

  На първо място, както знаем, бебетата все още не могат сами да контролират телесната си температура, затова е изключително важно да създадем добър температурен баланс. Освен това е добре известно, че някои вируси, включително грипният, се чувастват по-добре в по-студен и сух въздух. А ние определено не искаме те да се чувстват добре, особено в стаята на нашето бебе. Прекалено влажният въздух в дома благоприятства развитието на плесени и акари, а прекалено сухият води до раздразнения на лигавиците, очите и кожата. Всичко това ни казва, че имаме нужда от баланс и контрол. Поне по отношение на климата в дома ни.

  Естествено ние имаме много задължения и не можем да прекарваме дълго време втренчени в уреда за измерване на влага и температура. Дали няма някакъв друг вариант?

  Има, разбира се. Какво ни е нужно?

  1. електрическа печка по избор
  2. овлажнител за въздух по избор
  3. УМЕН КОНТАКТ
  4. УМЕН СЕНЗОР ЗА ТЕМПЕРАТУРА И ВЛАЖНОСТ
  5. УМЕН ХЪБ
  6. Мобилно приложение

  И така можем просто да включим електрическата печка и овлажнителя за въздух в УМНИЯ КОНТАКТ.

  Сензорът за температура и влажност работи прецизно, неуморно и умно. УМНИЯТ ХЪБ е информационният мост между сензора и мобилното приложение.

  А защо ни е мобилното приложение? Ами чрез него настройваме автоматизацията. Или по-умно казано : ако влажността на въздуха падне под 49% овлажнителят ще се включи автоматично, а когато достигне 51% – ще се изключи. По същия начин печката ще работи при температура под 23 градуса и ще се изключи автоматично при достигането им.

  Защо е умно ли? Защото е добро за здравето на първо място. Освен това е икономично. Както знаем, една такава разумна инвестиция оптимизира разходите за електричество. Защото няма никакъв излишен разход. Освен това ни спестява време и енергия, тъй като всичко се случва автоматично. Умно, нали?

  След като упражнихме контрол над климата, нека поговорим за атмосферата. Известно е, че за нея особена роля изиграва осветлението. Освен за добрата обстановка в дома ни, то е особено важно за стаята на нашето бебе. Както знаем страхът от тъмното е широко разпространен сред децата…и не само. Така че ни е нужна светлина!

  Представете си, и тук има умно решение. Какво ни е нужно:

  Благодарение на умната електрическа крушка няма да имаме никакви проблеми с тъмнината, защото просто няма да има тъмно. През мобилното приложение можем да активираме функцията изгрев/залез. По залез умната електрическа крушка започва да свети автоматично, а при изгрев – загасва. Така предотвратяваме познатата ситуация с пропуснатата крушка, оставена да свети ненужно цял ден. По този начин пестим средства за електричество и разбира се, енергията на Земята.


  Звездният проектор е още един умник, който е изключително полезен за детската стая. Както знаем, стимулирането чрез светлина е изключително полезно за развитието на сетивата при бебетата. За по-големите деца звездният проектор може да бъде добро забавление и средство за развиване на въображението. Особено като имаме предвид, че чрез мобилното приложение може да се контролира от всяка точка на света…или апартамента. Разбира се, звездният проектор създава романтична и магична атмосфера, която е приятна и интересна и за възрастните.

  В стаята на нашето дете нека бъде светлина! И то умна.

  Умният човек спестява средства, но най-вече време и енергия, които да инвестира в съществени неща. Разбира се никой не пести от грижите за своето бебе. И нека децата растат здрави, весели и умни. А какво прави най-умният човек? Той оставя вместо него да пести умната стая на неговото бебе.

Вашият коментар