LOADING...

Умен дом

Умен дом – далечно бъдеще или необходимо настояще?

  Удобството да имаш контрол над електроуредите вкъщи от разстояние вече е факт. От една идея, която звучеше далечна в миналото, днес се превръща в тенденция и все по-търсено удобство в ежедневието на човека. В съвременния свят да управляваш умно дома си е въпрос на един клик разстояние, също толкова просто като Оn/Оff-а на ключа за лампата. Затова екипът на ОnОff „Умен дом“ Ви предоставя различни решения за автоматизация на вашето жилище. От Вас се очаква само WiFi рутер свързан към интернет. А ние бихме могли да изградим мобилна свързаност дори на места, в които няма.

  Но какво представлява „Умният дом“ по принцип? Технологиите на „Умен дом“ или автоматизация на дома осигуряват на собствениците сигурност, комфорт, удобство и енергоспестяване, позволявайки им да контролират интелигентни уреди (осветление, отоплителни уреди, бойлери и др. ) посредством приложение на смартфона. Системата може да изключи телевизора, ако излизате, или да изгаси осветлението, ако Ви няма, дори да включи алармата в охранителен режим в момента, в който напуснете жилището си. Ако пък вече сте навън и не сте сигурни дали не сте забравили печката, ютията или някой друг уред включени, то можете да ги изключите дистанционно от смартфона си. Системата управлява всички консуматори, които са включени към т.нар.“умни контакти“ или релета, т.е. изборът остава във Ваши ръце.

  Решенията за автоматизация на дома, предлагани от OnOff, са преди всичко екологично съобразни, защото са пряко свързани с пестенето на електричество. Както знаем, електроенергията е ресурс с непрекъснато нарастваща цена и е въпрос на съзнателно решение да потърсим начин за оптималната му употреба и свеждане на разходите до минимум. Достатъчно е да намалим поддържаната в жилището температура с 1*C, докато не сме в домовете си, за да намалим разходите за отопление с поне 6%.

  Възможността да управляваме електроуредите си дистанционно повишава комфорта на живот. Снабдяването на дома с умни контакти и сензори решава и битови въпроси, например дали няма да бъде студено, когато се приберем вкъщи или пристигнем на вилата, или дали ще имаме достатъчно топла вода в бойлера. Вместо да се притесняваме за тези и други въпроси, с едно приложение на телефона и продуктите на „Умен дом“, можем да имаме контрол върху всички необходими уреди и да осигурим нашето удобство независимо от местоположението ни. Щом имаме достъп до Интернет и мобилно устройство, вече можем да имаме достъп и до нашия „Умен дом“.

  Мобилното приложение и всеки от нашите модули комуникират по между си, посредством криптирана връзка и сървъри разположени в най-модерните дейта центрове в Европа, които осигуряват светкавична бързина.

  Разнообразието от продукти, които OnOff предлага задоволява широк спектър от нужди за различните домашни и бизнес клиенти в няколко направления:

  • сигурност (видеонаблюдение, алармени с-ми, видеодомофони);
  • осветление (контролери, икономични LED осветления);
  • отопление и вентилация (енергиен мениджмънт);
  • контакти (релета);
  • сензори (за пожар, наводнение, вредни газове, метеорологични станции);
  • мултимедия (телевизори, стерео-уредби, звукови и светлинни ефекти);
  • за градина (управление на помпи и пръскачки).

  Имаме опит в автоматизирането на оранжерии, помпени и пречиствателни станции дори на места, където няма електрозахранване посредством фотоволтаични слънчеви панели.

  Всяко жилище може да се превърне в „Умен дом“ и да Ви осигури комфортен, сигурен и енергоефективен живот. OnOff Ви предлага пътя към сбъдването на тази идея и необходимост.

Вашият коментар