LOADING...

Smart Life

Умният живот
със
Smart Life

След като вече говорим относно умни решения за дома, може би възниква въпросът за интелигентното им управление.Така де, представете си дом, в който всички смарт устройства – крушки, сензори, контакти и т.н. се контролират ръчно или от различно мобилно приложение. Разбира се, това звучи доста натоварващо и не много умно. Добре, че всичко е измислено. Цялата гама от продукти на OnOff.bg се управлява само от едно приложение – Smart Life . Другата добра новина е, че приложението е напълно безплатно и работи отлично с Apple HomeKit, Google Nest и Amazon Echo.

 Smart Life Ви дава още много възможности. Ето някои от тях:

  • Отдалечено управление

 Можете да управлявате Вашите смарт устройства независимо къде се намирате. Имате възможност например да проверите дали сте изключили ютията – без паника от всяка точка на света. Постижимо е и желанието да загасите или включите лампата, без да напускате уюта на леглото или любимото си кресло. Единственото, от което се нуждаете, е телефонът или таблетът Ви.

  • Известяване в реално време

 Smart Life Ви дава светкавична сигнализация за опасности. В зависимост от устройствата, с които разполагате, можете да получите известия при включване на сензора за движение или датчика за дим например. Така ще бъдете оповестени за потенциални проблеми в сигурността на Вашия дом.

  • Автоматизации

 Можете да зададете на Вашите устройства да се включват или изключват при определени условия. Благодарение на Smart Life имате много възможности в зависимост от Вашите нужди.
Тук е мястото да споменем за IFTTT. Това е безплатна услуга, която Ви дава възможност да свързвате различните приложения и устройства, които използвате. Целта е да се създадат сложни автоматизации, с което да се спесят усилия и време. IFTTT идва от „If This, Then That“ и Ви дава възможност да създавате алгоритми, но не с познатите усилия в суровия свят на математиката, а с лекота – в уюта на Вашия дом.

  • Споделяне на контрола

 Smart Life Ви позволява да споделяте управлението на Вашия умен дом или офис със семейството или колегите си. Разбира се, има опция за ограничаване на контрола, за да сте сигурни, че никой, който има достъп до управлението, няма да си „играе” нерегламентирано с устройствата.

  • Гласов контрол

 Ако желаете, можете да поемете управлението чрез гласови команди. За целта е нужно да настроите Smart Life с Amazon Alexa, Google Assistant или Cortana и…да кажете какво искате.

  • Away mode

 Заминавате на дълга почивка или командировка и не желаете недоброжелатели да разберат, че няма никого у дома? В Away mode приложението ще включва и изключва светлините произволно. По този начин информацията, че не сте си вкъщи ще бъде запазена само между Вас и Вашите приятели, а домът Ви ще бъде защитен.

  • Таймери

 Можете да зададете на Вашите смарт устройства кога да се включват, колко дълго да работят и кога да се изключват. Това е изключително полезно в кухнята например, защото Ви лишава от необходимостта да следите постоянно часовника. По този начин Smart Life Ви помага да избегнете дори поредната загоряла тенджера или…по-лошо.

  • Мониторинг на консумираната енергия

 Smart Life Ви предоставя данни за консумацията на онези устройства, които поддържат опция за мониторинг на електроенергия.

  • Създаване на групи

 Можете да групирате Вашите устройства по избрани от Вас критерии. Така имате възможност да контролирате няколко неща наведнъж.

  • Създаване на графици

 Тази опция Ви дава възможност да зададете на едно или няколко устройства начален и краен час за работа. Например ако изберете осветлението у дома да се включва в 6 сутринта и да се изключва в 8, когато всички са на работа или училище, можете да сте сигурни, че никъде няма да остане незагасена крушка.

 Остана да кажем, че Smart Life може да се изтегли безплатно за iOS (Apple APP Store) и Android (Google Play)

 Smart Life наистина улеснява живота. Инсталирането на приложението е просто, както и настройването на опциите и работата с тях. Ако пък срещнете проблеми или имате нужда от съдействие, винаги сте добре дошли в нашата Facebook група за помощ и идеи – Направи дома си умен със Smart Life.

 Както стана ясно, възможностите за създаване и управление на умен дом са многобройни. В нашето динамично, технологично съвремие човек е изправен пред избори. Понякога най-добрата възможност е само една. Например, ако имате нужда от цялостна система за умен дом, която да е независима от външния свят и използването на облачни услуги, точнoто решение е Home Assistant.

Вашият коментар